Arvokas vakuutus

Pidin tämän hartauden Limingan lukiolla, mutta minun on annettu ymmärtää, että teknisten ongelmien vuoksi hartaus ei kuulunut luokkiin. Laitan sen siis vielä tänne NuorisoNurkan kotisivuille. Jos sen joku on jo kuullut, niin pyydän anteeksi, että toistan itseäni. Siunausta päivääsi! -Maria

Puhelimet on aika kalliita. Kun päätät hankkia uuden luurin, vertailet varmasti ominaisuuksien lisäksi sitä, millaisen takuun puhelimellesi saat. Tai entä sitten, kun on aika hankkia auto. Ne onkin useimmiten niin kalliita, että asianmukaiset vakuutukset on oltava.

Ihmisen arvo on korvaamaton. Sinä olet korvaamaton. Niin korvaamaton, että arvon takaajana voi olla ainoastaan Taivaallisen Isämme Taivaallinen vakuutusyhtiö. Meidän kolmiyhteinen Jumalamme osaa paikata elämäsi naarmut ja kolhut niin, että matkasi voi jatkua.

Taivaallinen vakuutusyhtiö ei tarjoa jokaiselle Porschea ja kuumaa asfalttia. Joskus kulku on hidasta ja tie kuoppainen. Välillä tippuu rengas tai alkaa keittämään. Mutta jos vakuutusturvasi on kunnossa, voit olla varma siitä, että Jumala ei anna sinun eksyä. Hän viitoittaa tietäsi ja lähettää ihmisiä tiellesi auttamaan ja rohkaisemaan. Eikä ajelusi käy tylsäksi ja tarpeettomaksi, koska Jumala antaa elämääsi tarkoituksen ja tehtävän.

Vuosien myötä komeakin menopeli alkaa näyttämään vanhalta. Pian nuoremmat ja tehokkaammat ajavat moottoritiellä ohitse. Ja kohta vanha kaara vaihtuu uudempaan ja kiiltävämpään. Taivaallisessa vakuutusyhtiössä ihmisen arvo ei laske, vaikka ikää ja kilometrejä kertyy. Uutuuttaan kiiltävä Mersu on yhtä arvokas kuin pieni, ruosteinen Lada.

Pahan kolarin jälkeen auto saattaa joutua kokonaan lunastukseen ja vakuutusyhtiö lunastaa auton itselleen sen täyttä arvoa vastaan. Taivaallisessa vakuutusyhtiössä lunastus on varattu kaikkia asiakkaita varten. Ihminen on Jumalalle niin mittaamattoman arvokas, että hän haluaa meidät luokseen. Myös senkin jälkeen, kun emme ole enää kulkemassa tämän maailman teitä.

Asiakassuhteiden syntyminen nähtiin niin tärkeäksi, että toimitusjohtaja Isä Jumala lähetti matkaan parhaan vakuutusmyyjän, oman poikansa Jeesuksen. Jeesus tarjoaa täydellistä turvaa, ilmaiseksi ja ilman mitään ehtoja. Se on ihmeellinen vakuutus, jossa viimeiset tulevat ensimmäiseksi ja jossa arvottomasta tehdään mittaamattoman arvokas.

Rukous:
Olen hieno, koska sinä olet minut luonut.
Olen arvokas, sillä sinä rakastat minua.
Kaunis olen silmissäsi, jalokivi kädessäsi.
Siksi ei ole väliä, jos joku ei anna minulle arvoa ja pitää minua typeränä.
Sydämeeni kuiskaat totuuden: olet kultaakin arvokkaampi.
Olen silmäteräsi, salainen aarteesi. Iloitset minusta.
Tahdon kiittää sinua niin kauan kuin elän ja aina muistaa kuka minä olen.
Aamen

Rukous: Margareta Melin. Suom. Monica Vikström-Jokela

Vastaa