Isostoiminta

Isostoiminta on rippikoulun jälkeistä nuorten toimintaa seurakunnassa. Se sisältää koulutusta, osallistumista seurakunnan muihin toimintamuotoihin, vapaaehtoistyötä sekä hauskanpitoa! Kaikkeen isostoimintaan voit osallistua vaikka et haluaisi isoseksi leireille, et kuuluisi ev.lut. kirkkoon tai pääset mukaan vain silloin tällöin. Isostoiminnassa voit olla mukana sen verran kuin ehdit/jaksat ja aloittaa ja lopettaa milloin vain.

isostoimintaIsoskoulutus

Isoskoulutus kestää Limingassa kaksi vuotta, jonka jälkeen voi toimia isosena rippileireillä sekä varhaisnuortenleireillä. Koulutus sisältää kokoontumisia joka toinen viikko, isosleirit kaksi kertaa vuodessa sekä osallistumista seurakunnan muuhun toimintaan. Tullakseen valituksille leirille isoseksi, täytyy kuulua kirkkoon ja olla rippikoulun käynyt. Myös aktiivisuus isokoulutuksessa ja/tai muussa seurakunnan toiminnassa katsotaan tässä vaiheessa eduksi. Isoskoulutuksen aikataulut löydät alla olevasta linkistä:

Isostoiminnan kalenteri

kupit muokattu 2Tosi-isot

Isoskoulutuksen läpikäyneet isoskonkarit ovat nimeltään Tosi-isoja. Tosi-isot suunnittelevat toimintansa itse. Viime vuosina keskeiseen osaan toiminnassa on tullut tosi-isojen matkaprojekti. Tämän kertaisen matkaprojektin kohteena on Taizé -yhteisö Etelä-Ranskassa, jonne matkaamme pääsiäisenä 2017. Toiminta koostuu varojen keräämisestä eri tavoin sekä yhteisistä kokoontumisista noin kerran kuussa keskiviikkoisin. Lisäksi ryhmä on järjestänyt taize-lauluhetkiä koko seurakunnalle.

Tosi-isot ovat suunnitelleet yhdessä nuorisotyönohjaajan kanssa koko Limingan seurakunnan kaksivuotisen isoskoulutuksen sisältöineen ja toimivat myös ohjaajina isoskoulutuksissa. 18-vuotta täyttäneet tosi-isot voivat isosen tehtävien lisäksi toimia leireillä myös yli-ison tehtävässä tai yövalvojana. Haku näihin tehtäviin tapahtuu isoshaun lomakkeella.

Tosi-isoilla on myös oma leirinsä joka toinen vuosi. Parilla viime kerralla leiri on kantanut nimeä Kiireettömyyden retriitti. Retriitissä kokeilimme elämää ilman puhelimia ja aikatauluja. Tosi-isojen ja muidenkin isosten kokoontumiset, tapahtumat ym. ajankohdat löydät  etusivun kalenterista. Lisätietoja antaa Kirsi.

Kerhonohjaajat

Rippikoulun käynyt nuori, isonen tai ei, voi toimia myös varhaisnuorten kerhojen ohjaajana. Kerhonohjaajat saavat työhönsä koulutuksen ja jokaisesta kerhokerrasta myös pienen palkkion. Varhaisnuorten kerhot ovat pääasiassa suunnattu alakouluikäisille ja niitä pidetään sekä kirkonkylällä että Tupoksessa. Kerho voi olla puuhakerho tai sillä voi olla jokin teema. Millaista kerhoa sinä haluaisit pitää? Ota yhteyttä Mariaan!

Isoshaku

Isoshaku kesän 2018 leireille on käynnissä maaliskuun ajan. Isoseksi voivat hakea alla olevalla lomakkeella kaikki koulutetut tai parhaillaan koulutuksessa olevat isoset. Valitse kaikki leirit, joille olet käytettävissä.  Lisätietoihin voit laittaa valintoihin vaikuttavia seikkoja kuten: Sisarusten leirit, lomamatkat jne. Samalla lomakkeella haetaan myös yli-ison sekä yövalvojan tehtäviin. Merkitse ”lisätietoja”-kohtaan, jos haet em. tehtäviä ja oletko tarvittaessa käytettävissä myös perusisosen tehtäviin. Valinnoista ilmoitetaan kaikille henkilökohtaisesti.

Isoshakulomake