Valo

Jeesus puhui taas kansalle ja sanoi: ”Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo.” (Joh. 8:12)

Ilman valoa ei ole elämää. Minäkin tarvitsen valoa. Mutta nyt tuntuu siltä, että vedän mieluummin verhot eteen. Kirkas kevätaurinko paljastaa kaiken; kaapin päälle kertyneen pölyn, talven jälkeen väsyneet ja kalpeat kasvot. Valossa totuus paljastuu.  En voi piilottaa mitään enkä piiloutua miltään.

Jumala, sinun valosi on kirkas valo, kevätaurinkoa kirkkaampi. Niin kirkas, että pystyt näkemään kuoreni läpi. Läpivalaiset sieluni jokaisen sopukan. Sinulta ei mikään pelko, unelma, pettymys tai häpeä jää huomaamatta.  Siksi siihen valoon on niin pelottava astua. Tällainen minä olen. En sellainen, millainen haluaisin olla. Enkä sellainen, mitä yritän olla.

Navakka keväinen tuuli työntää minua aurinkoa kohti. Sinun valoosi, Jumala. Valaiset elämäni. Tehdyt ja tekemättömät työt, sanotut ja sanomattomat sanat… Odotan tuomiota tai ainakin läksytystä. Mutta että kaikki on minulle anteeksi annettu?!  Jumala, sinun valosi onkin parantavaa ja armahtavaa valoa. Valoosi voin astua juuri tällaisena, kaikkine rosoineni ja arpineni.  Sinun lähelläsi vahvistun. Tunnen, että minä riitän. Tiedän, että aina on toivoa.

Tuuli on pudottanut valtavasti puiden oksia puhtaalle keväthangelle. Turha painolasti on pudotettu pois. Askel kevenee. Suljen silmäni.  Ja tunnen, miten aurinko lämmittää kasvojani.

Varjoista valoon (J.Jyrä)

Näytä Herra minulle se pihakoivu
jonka siimekseen käydä saan
Näytä Herra minulle se rauhan
paikka jota kodiksi kutsutaan

Näytä Herra minulle ne siivet jotka
yli tämän maan mua kannattaa
Näytä Herra minulle se ihminen sen
jonka syliin saan nukahtaa

Näytä Herra minulle ne sillat jotka
yli virtain vie synkkien
Näytä Herra minulle se
aamunkoitto jolloin pakene enää en

Varjoista valoon
Johdata mun tieni
Tää rukoukseni pieni
Sen hiljaa rukoilen
Varjoista valoon
Käyn halki viljapellon
Kuulen kutsun kirkonkellon
Takaa järvenselkien
Varjoista valoon                                                                                                                        
Varjoista valoon

Vastaa